Eén kwaliteitsnorm

Eén kwaliteitsnorm

Het is onze missie om 7 miljard mensen toegang te geven tot kwaliteitsvolle geneesmiddelen. Maar toegang is meer dan enkel bevoorrading van apotheken.

Het impliceert ook een actieve bijdrage aan het beleid. Een beleid dat geneesmiddelen toegankelijk maakt voor iedereen. Een beleid dat is gericht op verandering van strenge wetten die de toegang beperken. Een beleid dat staat voor één wereldwijde kwaliteitsnorm voor alle geneesmiddelen.

Waar komt onze passie voor het beleid vandaan?
Wij geloven in het wegnemen van obstakels tussen veilige, werkzame en betaalbare geneesmiddelen en de mensen die ze nodig hebben, over de hele wereld.

Beleid dat wij steunen

Eén kwaliteitsnorm nastreven
De wetgeving in de Verenigde Staten, inclusief de Food and Drug Administration en de Generic Drug User Fee Amendments, breidt het wereldwijde bereik van de Food and Drug Administration uit en voorziet in regelmatige inspecties van en hoge kwaliteitsnormen voor alle productiefaciliteiten die leveren aan de farmaceutische markt in de Verenigde Staten.

Gebruik van generische geneesmiddelen vergroten
Het gebruik van generische geneesmiddelen in de Verenigde Staten leverde tussen 2002 en 2011 een besparing op van meer dan 1 triljoen dollar. In landen waar het gebruik laag ligt, informeren we overheden over de rol van generische geneesmiddelen met het oog op een betaalbare gezondheidszorg en toegang tot geneesmiddelen.

Toegankelijkheid van biosimilars vergroten
Een biosimilair geneesmiddel is de generische variant van een biologisch geneesmiddel: een duur geneesmiddel voor ziekten als multiple sclerose, reumatoïde artritis, diabetes en kanker. Wij sturen aan op doeltreffende goedkeuringstrajecten voor biosimilars die de uitwisselbaarheid vergroten, patiënten betere toegang geven tot betaalbare, kwaliteitsvolle biosimilars en de uitgaven voor de gezondheidszorg beperken.

Bewustzijn voor anafylaxie vergroten
Voedselallergie is de meest voorkomende oorzaak van anafylaxie, een levensbedreigende allergische reactie die een onmiddellijke behandeling met adrenaline vereist. Ongeveer 1 op 13 kinderen in de Verenigde Staten heeft met voedselallergie te maken. Wij pleiten voor een beleid dat adrenaline-injecties beschikbaar stelt op openbare plaatsen, zoals scholen.

Hiv/aids aanpakken
Ongeveer 34 miljoen mensen in ontwikkelingslanden zijn besmet met hiv, het virus dat aids veroorzaakt. 28 miljoen mensen hebben een behandeling nodig. Minder dan een kwart van hen krijgen die ook daadwerkelijk. Wij pleiten voor fondsen voor bewezen behandelmethoden en preventie.

Laatst bijgewerkt op  12/11/2014