Therapeutische gebieden

Mylan is vandaag de dag een belangrijke speler op de wereldwijde en Belgische gezondheidsmarkt. Met de meer dan 200 producten die wij op de Belgische markt hebben gebracht, willen wij oplossingen bieden aan patiënten met verschillende soorten aandoeningen. Hieronder vindt u een overzicht van de voornaamste therapeuthische gebieden waarin wij actief zijn in België.

Allergie

Allergie is een abnormale en specifieke reactie van het lichaam op een vreemde stof, allergeen genaamd, waaraan het wordt blootgesteld.

Cancerologie

Kankers worden gekenmerkt door de abnormale proliferatie van bepaalde cellen. Hoewel bepaalde genetische, hormonale of omgevingsfactoren bepaalde vormen van kanker veroorzaken, is hun ontstaan multifactorieel. Verschillende therapeutische oplossingen maken het vandaag mogelijk om deze aandoeningen te overwinnen.

Cardiologie – Angiologie

De aandoeningen van het cardiovasculaire systeem (het hart of de bloedvaten) zijn zeer talrijk. Vaak zijn het chronische ziekten die een langdurige zorg vereisen.

Kanalen

Dermatologie

Dermatologie is de verzameling van ziekten gerelateerd aan de huid, slijmvliezen, nagels en het haar.

Kanalen

Diabetes – Voeding – Metabolisme

Homeostase is het vermogen van het menselijk lichaam om het evenwicht te behouden dat nodig is voor een goede gezondheid. Sommige ziekten zoals diabetes of onaangepaste voeding kunnen het lichaam verzwakken. Het is dan noodzakelijk om deze parameters te reguleren door middel van behandelingen.

Kanalen

Pijn en koorts

Pijn is het eerste waarschuwings- en verdedigingssignaal van het lichaam. In sommige situaties kan de pijn gepaard gaan met koorts.

Kanalen

Gynaecologie – Obstetrie

Gynaecologie en verloskunde is een vakgebied gewijd aan de gezondheid en het welzijn van de vrouw. Gynaecologie biedt een antwoord op pathologieën, terwijl verloskunde conceptie, zwangerschap en geboorte omvat.

Kanalen

Immunologie

Het immuunsysteem is onze verdediging tegen ziekteverwekkers. Het is dus essentieel voor het behoud van de gezondheid. Dit systeem kan echter pathologisch zijn wanneer het niet functioneert of wanneer het overgestimuleerd wordt en kan afstoting veroorzaken na een transplantatie.

Kanalen

Ontsteking

Ontsteking is een verdedigingsmechanisme van het lichaam als reactie op een aanval. Het resulteert meestal in roodheid, een zwelling, een gevoel van warmte, met of zonder pijn. Ontstekingsremmende middelen worden gebruikt bij de lokale behandeling van ontstekingen of de algemene behandeling van ontstekingsziekten. Ontstekingsremmers worden onderverdeeld in twee klassen: steroïde en niet-steroïde. Dit zijn symptomatische geneesmiddelen, die niet werken op de oorzaak van de ontsteking.

Kanalen

Infectieziekten

Infectieziekten worden gekenmerkt door een vector. Of het nu gaat om een virus, een bacterie, mycosen of parasieten, de behandeling (antivirale middelen, antibiotica, antischimmelmiddelen, antiparasitaire middelen, enz.) en de preventie (vaccins) moeten specifiek zijn.

Kanalen

Neurologie-Psychiatrie

De juiste werking van het zenuwstelsel is gebaseerd op een zeer precieze balans. We kunnen ziekten van het centrale zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg), het perifere zenuwstelsel (wortels en zenuwen) en psychiatrische stoornissen onderscheiden.

Kanalen

Oftalmologie

Oftalmologie spitst zich toe op de structuur en de werking van het visuele systeem.

Kanalen

ORL* - Luchtwegen

De luchtwegen zijn essentieel voor de ademhaling, maar zijn soms onderhevig aan aandoeningen (verkoudheid, sinusitis, hoesten, keelpijn) of andere pathologieën (astma, slaapapneu, enz ...).

Kanalen

Reumatologie

Het musculoskeletale systeem bestaat uit bewegende botdelen die door spieren en pezen worden samengehouden. Zoals alle mechanische zaken is het onderhevig aan slijtage en defecten (artrose, reumatoïde artritis, spondylitis ankylopoetica, enz ...)

Mond- en tandzorg

Mond- en tandhygiëne is essentieel voor de algemene toestand en de levenskwaliteit. Het is noodzakelijk om oplossingen te bieden voor de verzorging, infecties te bestrijden en pijn te kunnen behandelen.

Kanalen

Urologie - Nefrologie

Het domein urologie-nefrologie omvat de urinewegen en nieren bij mannen en vrouwen, evenals aandoeningen van het mannelijke voortplantingssysteem.

Laatst bijgewerkt op  16/10/2018