Betere gezondheidszorg voor een betere wereld

Mylan blijft verder gaan op hetzelfde elan door de overname van de gespecialiseerde en generische merkgeneesmiddelen van Abbott in landen buiten de V.S. Ons personeelsbestand is nu ongeveer 30.000 medewerkers sterk, medewerkers die zich elke dag inzetten voor de invoering van nieuwe normen in de gezondheidszorg om zo de 7 miljard mensen op aarde toegang te geven tot kwaliteitsvolle geneesmiddelen. We geloven dat we samen kunnen zorgen voor een betere gezondheidszorg en dus voor een betere wereld.

Deze overname vergroot en diversifieert onze activiteiten op de belangrijkste markten, buiten de V.S., en brengt ons in een uitstekende positie voor de volgende groeifase. Deze complementaire combinatie breidt het scala aan keuzes, beschikbaar voor zowel artsen als apothekers, uit en geeft patiënten een verhoogde toegang tot kwaliteitsvolle geneesmiddelen. Bovendien krijgt Mylan hierdoor nieuwe distributiekanalen ter beschikking voor belangrijke producten zoals geneesmiddelen voor luchtwegaandoeningen en biosimilars.

Breed productgamma

Mylan biedt al een van de meest uitgebreide portfolio’s in de sector aan, met meer dan 1.300 producten in allerlei therapeutische klassen. Door de overname van Abbott kunnen we hieraan nog eens 100 geneesmiddelen toevoegen, waaronder veel nieuwe en/of moeilijk te produceren geneesmiddelen. De producten omvatten gespecialiseerde, generische merkgeneesmiddelen en geneesmiddelen zonder voorschrift en hebben betrekking op de volgende therapeutische klassen:

  • Cardio/stofwisseling
  • Spijsvertering
  • Anti-infectie/ademhaling
  • Centraal zenuwstelsel/pijn
  • Gezondheid van vrouwen en mannen

Geografische uitbreiding

De Abbott-overname breidt ons geografisch bereik uit in de belangrijkste markten buiten de V.S. De transactie verdubbelt onze omzet in Europa door een verstrekte aanwezigheid in onder meer Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal. Ook wordt hiermee de omzet van Mylan in Canada en Japan ruimschoots verdubbeld en wordt er voortgebouwd op onze activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland. Bovendien wordt de positie van Mylan op de markt voor gespecialiseerde en generische merkgeneesmiddelen in Centraal- en Oost-Europa aanzienlijk versterkt. De overname voegt daarnaast twee kwalitatieve productiefaciliteiten toe aan ons wereldwijd productienetwerk, zodat onze productiecapaciteit nog groter en flexibeler wordt.

Laatst bijgewerkt op  16/10/2018